Spibi Foundation

Ik zet mij spibi-foto01graag in voor Spibi Foundation! Een stichting die de leefomstandigheden van kinderen met Spina Bifida wil verbeteren. Voor deze stichting voer ik enkele diensten aan, zoals contentbeheer, optimalisatie van de social media kanalen en als sparringspartner in communicatie meetings.

Visie van Spibi Foundation

De Spibi Foundation wil de leefomstandigheden van kinderen met Spina Bifida verbeteren. Kinderen met een vorm van Spina Bifida Aperta of Spina Bifida Occulta, beter bekend als ‘open ruggetje’, kunnen vaak niet onbezorgd opgroeien. Elke dag medische behandelingen ondergaan, dat kan een zware belasting zijn voor kinderen én hun ouders. Daar komt bij dat kinderen met Spina Bifida net zo graag willen sporten, spelen en leren als andere kinderen.
In de praktijk hebben ze echter vaak moeite om op school mee te komen, krijgen ze veel vragen van klasgenootjes en kunnen ze niet dezelfde dingen als hun vriendjes en vriendinnetjes. Dat is soms lastig en verdrietig. Als ze ouder worden, willen ze bovendien uitgaan, studeren, stagelopen en op kamers. Dingen die voor jongeren met Spina Bifida wel te realiseren zijn, maar iets meer hulp vereisen. Te genezen is Spina Bifida helaas niet, maar met de doelgerichte en praktische hulp van de Spibi Foundation wordt het wel iets makkelijker.

De Spibi Foundation draagt bij aan een betere kwaliteit van leven door de materiële en immateriële belemmeringen die kinderen en jongeren met Spina Bifida tegenkomen te verlichten of verhelpen. Een concreet steuntje in de rug dus!

Missie van Spibi Foundation

spibi-logoSpibi Foundation richt zich op die families die niet beschikken over de middelen die nodig zijn voor het verbeteren van de levenskwaliteit in het dagelijks leven. Deze hulp kan divers zijn en bijvoorbeeld bestaan uit het leveren van diensten om voorzieningen in-en-om het huis te treffen of hulp bij juridische problemen, het verkrijgen van hulpmiddelen of organiseren van een dagje weg of vakantie. Het gaat alleen om voorzieningen die niet met wat meer hulp.

Te genezen is Spina Bifida helaas niet, maar de Spibi Foundation wil graag bijdragen aan een betere kwaliteit van leven door materiële en immateriële belemmeringen die kinderen en jongeren met een vorm van Spina Bifida in het dagelijks leven tegenkomen, te helpen verlichten. Een concreet steuntje in de rug dus!

Voorbeelden van hulp:

  • Extra paar aangepaste schoenen
  • Loopfiets
  • Sportrolstoel
  • Kleine aanpassen van voorzieningen in huis, zoals een commode, de badkamer of de tuin
  • Hulp bij juridische zaken
  •  Voorlichting over Spina Bifida aan bijvoorbeeld klasgenootjes

Voor meer informatie over Spibi Foundation verwijs ik je graag naar www.spibi.nl.